John Lewis: "Wij gaan dit gevecht winnen."
NOS Nieuws

Democraten stoppen na 25 uur sit-in voor strengere wapenwet

De Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben besloten een sit-in na ruim 25 uur te beëindigen, zonder dat ze iets hebben bereikt. Ze waren hun actie begonnen uit protest tegen het uitblijven van strengere wapenwetgeving en ze eisten een stemming.

De Democraten besloten gisteren op de vloer van het gebouw te gaan zitten en weigerden op te staan zolang er niet werd gesproken over nieuwe wapenwetgeving.

Volgens Amerikaanse media zijn er geen aanwijzingen dat de Republikeinen, die de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden, tegemoet zijn gekomen aan de eis van de Democraten.

Winnen

De Democraten eisten onder meer een stemming over wetgeving voor een strenger antecedentenonderzoek naar de kopers van wapens.

Toch geven de Democraten zich nog niet gewonnen. "Wij gaan dit gevecht winnen," zei burgerrechtenactivist en Afgevaardigde uit Georgia John Lewis, organisator van de sit-in.

Ze gaan nu proberen in hun thuisstaten steun voor hun plannen te verwerven en hebben aangekondigd dat ze volgende maand weer willen praten over de strengere wetgeving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl