Annemiek van Vleuten wint NK tijdrijden
NOS Wielrennen

Van Vleuten pakt nationale tijdrittitel

Annemiek van Vleuten is met groot vertoon van macht de Nederlands kampioene tijdrijden geworden. De 33-jarige renster was op Goeree-Overflakkee bijna twee minuten sneller dan de nummer twee, Chantal Blaak.

Titelverdedigster Anna van der Breggen (nog onvoldoende hersteld van een val op zaterdag) en drievoudig winnares Ellen van Dijk (rugklachten) meldden zich op het laatste moment af. De weg was dus vrij voor de winnares van 2014 om haar tweede titel te veroveren.

"Natuurlijk had ik graag willen winnen met deze twee rensters ook in het deelnemersveld", reageerde Van Vleuten. "Ik denk dat het er ook in had gezeten, ik was nog nooit zo snel."

Wattages

Van Vleuten stelde niet teleur. Bij het tussenpunt had ze al 1.05 minuut te pakken op Blaak. Na 30,8 kilometer moest de winnares van het zilver zelfs 1.41 toegeven. Roxane Knetemann pakte het brons.

"Ik heb nog nooit zulke wattages gereden als dat ik vandaag reed. Het zegt wel iets dat ik 1.41 sneller ben dan Chantal", zei Van Vleuten in een reactie tegen de NOS. "Of ik in Rio niet de tijdrit had willen rijden? Ik denk dat het goed is dat iedereen al vroeg weet waar ‘ie aan toe is. Dat is professioneel. Voor mij is het echter nu wel een nadeel."

De KNWU heeft in een vroeg stadium Anna van der Breggen en Ellen van Dijk aangewezen als de twee tijdrijdsters die namens Nederland in actie komen. Saillant is dat beiden afwezig waren in Goeree-Overflakkee.

'Laat me niet gek maken'

"Ik heb nog niet kunnen laten zien waar ik toe in staat ben. Het parcours in Rio ligt mij eigenlijk nog wel iets meer dan dit vlakke parcours in Zeeland. Maar ik moet er niet te lang bij stilstaan, me niet gek laten maken. Ik mag mooi de wegwedstrijd rijden."

Annemiek van Vleuten wint NK tijdrijden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl