Anna van der Breggen
NOS Wielrennen

Gevallen Van der Breggen kan titel niet verdedigen

Anna van der Breggen kan haar titel op het NK tijdrijden op Goeree-Overflakkee niet verdedigen. De wielrenster van Rabo-Liv heeft nog te veel last van haar verwondingen na een valpartij afgelopen zaterdag.

Tijdens de Aviva Women's moest de kopvrouw van Nederland op de Olympische Spelen afstappen. Ze is nog niet helemaal hersteld en werd de afgelopen dagen daarnaast wat ziek.

"Het is een combinatie van beide. Ik ben niet fit genoeg. Balen, maar het is niet anders", reageert Van der Breggen. "Ik probeer weer helemaal fit te raken voor het NK op de weg vrijdag."

Ook Ellen van Dijk, oud-wereldkampioene tijdrijden, ontbreekt. Ze is door haar rug gegaan. Haar deelname aan de wegwedstrijd is daardoor ook nog onzeker.

Ook geen Keizer en Reus

Ook bij de mannen kwamen twee afmeldingen binnen. Martijn Keizer van Lotto-Jumbo kampt met rugproblemen. Voor de wegwedstrijd, aanstaande zaterdag, stapt hij wel op de fiets.

Dat geldt niet voor Kai Reus van Roompot Oranje Peloton. Hij heeft last van zijn schouder en laat zowel de tijdrit als de wegwedstrijd schieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl