De spelers van Duitsland vieren de 1-0 tegen Noord-Ierland

Duitsland bereikt achtste finales met kleine zege op Noord-Ierland

Duitsland is in groep C van het EK in Frankrijk als poulewinnaar geëindigd. Een 1-0 overwinning op Noord-Ierland (dat zijn plek als nummer drie in de wachtkamer inneemt) volstond.

Dat de ploegen in het Parc des Princes met een 1-0 stand gingen rusten, mocht een klein wonder heten. De Duitsers speelden niet eens geweldig, maar creëerden een reeks enorme kansen. Alleen Thomas Müller (die nog nooit scoorde op een EK) kreeg er voor de rust al vier, waarvan er een op de paal belandde en een op de lat.

Een keer legde de ongelukkige Müller de bal terug en direct was het raak: Mario Gomez schoot de bal via het been van Gareth McAuley binnen. De arme Noord-Ieren stelden daar bitter weinig tegenover.

Na rust was het de beurt aan Götze om een paar kansen te missen. Bij zijn eerste lag McGovern prima in de weg en ook op Khedira's schot en een kopbal van Gomez toonde de doelman z'n klasse.

Zolang de schade beperkt bleef tot een treffer, mochten de Noord-Ieren hopen op een punt. Maar hoewel de Duitse druk wat afnam, ontbeerde de debutant de finesse om zelf iets leuks op te zetten.

De Duitsers geloofden het verder wel en ook de Noord-Ieren speelden ietwat met de handrem op. Een grotere nederlaag zou immers fataal kunnen zijn. En zo bloedde het duel langzaam dood. Alleen de fans van Noord-Ierland vermaakten zich nog met hun onophoudelijke gezang.