NOS Nieuws

Donald Trump zet campagneleider aan de kant

Donald Trump gaat niet verder met zijn campagneleider Corey Lewandowski. In een korte verklaring van de woordvoerder van Trump wordt Lewandowski bedankt voor zijn diensten, meldt The New York Times.

Er wordt geen reden genoemd voor het aan de kant zetten van de campagneleider, maar volgens de krant staat Trump steeds meer onder druk om de koers van de campagne te verleggen.

Trump moet het niet langer opnemen tegen zijn Republikeinse partijgenoten, maar tegen de Democratische kandidaat Hillary Clinton. De afgelopen weken heeft hij ten opzichte van haar terrein verloren.

Neuzen

Anonieme bronnen binnen de partij zeggen dat de campagne er vanaf nu meer op gericht zal zijn om de neuzen binnen de Republikeinse partij in dezelfde richting te krijgen. Een belangrijk deel van de partij heeft nog steeds grote moeite met Trump.

Corey Lewandowski was al sinds het begin betrokken bij de campagne, toen bijna niemand ervan uit ging dat Trump een serieuze kandidaat was. Lewandowski is niet onomstreden: eerder dit jaar werd hij aangeklaagd voor geweldpleging. Hij had een journaliste met opzet hardhandig bij haar arm gepakt om haar weg te trekken bij Trump. Tot een vervolging tegen Lewandowski kwam het niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl