Corey Lewandowski, campagneleider van Donald Trump
NOS Nieuws

Campagneleider Trump aangeklaagd voor geweld

De campagneleider voor de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, Corey Lewandowski, is aangeklaagd voor geweldpleging.

Een journaliste van de conservatieve nieuwswebsite Breitbart, Michelle Fields, werd tijdens een campagnebijeenkomst hardhandig door Lewandowski bij Trump weggetrokken.

De politie van Jupiter, Florida, heeft vandaag beelden vrijgegeven van de bijeenkomst op 8 maart. Daarop is te zien dat Fields door Lewandowski wordt vastgepakt.

Fields deed aangifte na het incident. Vandaag maakte de politie bekend dat Lewandowski wordt aangeklaagd voor eenvoudige geweldpleging (simple battery).

Daaronder vallen onder meer het opzettelijk iemand aanraken, vastpakken of slaan. Er staat een maximumstraf op van een jaar cel of duizend dollar boete.

De politie van Jupiter zegt dat Lewandowski zichzelf heeft aangegeven op het bureau. Hij is heengezonden met een dagvaarding.

Eerder beweerde hij op Twitter dat Fields aan waanvoorstellingen leed en dat hij haar nog nooit had gezien.

Enkele dagen na het incident nam Michelle Fields ontslag bij Breitbart. Ze zei dat ze geen steun kreeg van de website.

Tijdens de campagne van Trump zijn er vaker incidenten met geweld geweest, waaronder scheldpartijen en soms klappen tussen aanhangers en tegenstanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl