NOS Voetbal

KNVB: zaak FC Twente niet goed voor ons imago

KNVB: niet goed voor ons imago

Het verhaal rond FC Twente zou niet misstaan in een spannende televisiesoap. Eerst zagen de Enschedeërs hun licentie worden afgenomen. Toen kregen ze een nieuwe, speciaal voor de Jupiler League. En nu mogen de Tukkers toch in de eredivisie blijven.

"Deze zaak heeft het imago van het Nederlands voetbal geen goed gedaan", reageert woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB. "Daarom willen we met alle clubs kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen."

Volgens Adriaanse zijn de voetbalbond en de voetbalclubs voornemens om de regels aan te passen. "Het idee is om degradatie onderdeel te laten worden van de straffen die de licentiecommissie kan opleggen. Nu staat er alleen een boete van 45.000 euro op, of het afnemen van de licentie. In 2017 wordt hierover gestemd."

De Graafschap

Door de uitspraak van de beroepscommissie degradeert De Graafschap alsnog uit de eredivisie. "Wij snappen de teleurstelling bij hen, maar De Graafschap is sportief gedegradeerd", doelt Adriaanse op de nacompetitie vorige maand, waarin de Superboeren werden uitgeschakeld door Go Ahead Eagles.

De Graafschap heeft laten weten een gang naar de rechter te overwegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl