FC Twente
NOS Voetbal

FC Twente bereidt faillissement voor

Een faillissement dreigt voor FC Twente. Als de beroepscommissie van de KNVB de degradatie naar de Jupiler League doorzet, dan loopt de Enschedese club miljoenen euro's mis. Omdat het besluit nog ongewis is, houdt Twente met alle scenario's rekening.

Woordvoerder Marcel Wendrich bevestigt tegenover de Twentse Courant Tubantia dat er een faillissementsaanvraag wordt voorbereid. "Het bestuur heeft met een registeraccountant alle scenario’s doorgerekend. Daaruit blijkt in alle variaties dat er een tekort van tientallen miljoenen ontstaat als de club degradeert. Er rest dan niets anders dan zelf het faillissement aan te vragen."

Niet uitgesloten is dat het naar buiten brengen van dit nieuws een onderdeel is van een poging om publicitair druk uit te oefenen op de beroepscommissie van de KNVB, die komende week beslist.

Rechter geeft KNVB gelijk

Vrijdag oordeelde de rechter dat de KNVB de eredivisie-licentie van FC Twente mocht intrekken. De consequentie is dat FC Twente degradeert naar de eerste divisie.

Direct na die beslissing zouden de eerste schuldeisers zich hebben gemeld. Onder die schuldeisers onder meer investeringsmaatschappij Doyen en een club Engelse geldschieters. Het gaat om miljoenen euro's, die ze zo snel mogelijk terug willen. Dit omdat de angst heerst dat Twente bij degradatie niets meer kan en gaat betalen.

Schuldenlast

Twente heeft in totaal een schuldenlast van ongeveer 80 miljoen euro. In de Jupiler League dalen de inkomsten naar 20 miljoen euro, terwijl er 25 miljoen euro nodig is om de club draaiende te houden.

Het personeel kan volgende week al bij elkaar geroepen worden voor het slechte nieuws. Salarissen kunnen nu ook niet worden uitbetaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl