Herman Ram vindt dat het rapport van het WADA een duidelijke conclusie rechtvaardigt: uitsluiting van Russische atleten.
NOS Sport

Ram: wat mij betreft doen Russische atleten niet mee

Herman Ram, directeur van de Nederlandse Dopingautoriteit, heeft met verbazing kennis genomen van het rapport van het WADA waaruit blijkt dat Russische sporters nog steeds op grote schaal sjoemelen met dopingtests.

"Er is dus in het afgelopen jaar niets veranderd in Rusland", concludeert Ram woensdagavond op Radio 1 in het programma Sportzomer. "Ondanks het feit dat de Russische sport ernstig bedreigd wordt door de dopingproblematiek gaat men gewoon door."

Het rapport komt voor Rusland op een gevoelig moment, want vrijdag beslist de atletiekbond IAAF of Russisch atleten welkom zijn op de Olympisch Spelen in Rio de Janiero. Wat Ram betreft is het antwoord op die vraag helder.

"WADA heeft nu een enorm overzicht gegeven van de ellende. Daarmee is wat mij betreft duidelijk dat Rusland nog niet in de positie zit dat ze mee mogen doen. Als vrijdag blijkt dat ze toch welkom zijn dan ontstaat er een situatie die we niet goed kunnen praten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl