NOS Nieuws

Pistorius laat zien hoe 'kwetsbaar' hij is zonder protheses

Pistorius loopt zonder protheses door rechtszaal

De advocaat van Oscar Pistorius wil koste wat kost dat zijn cliënt geen celstraf krijgt. Daarom liet hij hem vandaag in de rechtbank zonder protheses lopen, zodat duidelijk zou worden hoe kwetsbaar de gehandicapte atleet is.

Pistorius liep een paar keer zonder kunstbenen op en neer en stond daarna vijf minuten huilend voor de rechter. "Tijdens het incident was hij kwetsbaar door zijn handicap", aldus Pistorius' advocaat. "Het is tijd om met andere ogen naar hem te kijken."

Valentijnsdag

De rechtszaak tegen de Zuid-Afrikaanse Pistorius is afgelopen maandag weer begonnen omdat de aanklagers protest hadden aangetekend tegen zijn vorige veroordeling 'dood door schuld'. Hij hoort op 6 juli wat de straf is die hij krijgt wegens moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp.

De atleet schoot Steenkamp in 2013 op Valentijnsdag dood, toen zij 's nachts in de badkamer was. Hij schoot meerdere malen door de deur; Steenkamp was op slag dood. Pistorius heeft altijd gezegd dat hij dacht dat er een inbreker in zijn huis was.

Op Twitter reageren mensen negatief op de actie van Pistorius in de rechtbank vandaag. Zo zeggen meerdere mensen dat de atleet het slachtoffer probeert uit te hangen, en zeggen anderen dat ze helemaal geen medelijden met hem hebben.

Toch zijn er ook mensen die sympathie hebben voor de atleet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl