SoundCloud
NOS Nieuws

Twitter steekt miljoenen in muziekdienst Soundcloud

Twitter heeft eerder dit jaar 70 miljoen dollar (67 m geïnvesteerd in muziekdienst Soundcloud, meldt techsite Recode. Twitter bevestigt tegenover de site dat het een aandeel heeft in het muziekplatform, maar wil verder niks kwijt over het bedrag.

De twee platforms werken al samen. Sinds oktober 2014 is het mogelijk om via de Twitter-app audio van Soundcloud te beluisteren. Mogelijk wil het bedrijf zijn invloed op de muziekdienst verstevigen en inniger gaan samenwerken. Daarnaast kan Soundcloud via Twitter zijn nieuwe muziekabonnement gaan promoten.

Forse investering

Het is in ieder geval een opvallende investering voor een platform dat genoeg heeft aan zijn eigen zorgen. Het aantal gebruikers groeit slechts mondjesmaat en het lukt Twitter niet om dat te veranderen.

Soundcloud is met name populair onder opkomende artiesten, maar heeft het 't juiste verdienmodel nog niet gevonden. De muziekdienst zou 700 miljoen dollar waard zijn.

Interesse in muziek

Het socialemediaplatform zou daarnaast zo'n twee jaar geleden hebben geprobeerd de muziekdienst te kopen, maar dat liep op niks uit. Twitter liet volgens The Wall Street Journal de deadline voor een exclusieve overeenkomst verlopen. "De cijfers klopten niet", zei een bron daarover tegen de zakenkrant.

Twitter had daarnaast ooit een aparte app voor muziek op het platform, Twitter Music. Die was een flop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl