Angel Colon doet zijn verhaal in een ziekenhuis in Orlando
NOS Nieuws

Angel Colon werd neergeschoten in Orlando: ik hield me dood

"Het was een heerlijke avond geweest. Geen drama, alleen maar lachende mensen." Zo beschrijft Angel Colon de zaterdagnacht in homobar Pulse in Orlando. Op een persconferentie in het ziekenhuis vertelt hij vandaag wat er vervolgens gebeurde.

"Het is vlak na tweeën. Uit het niets horen we geweervuur. We wachten even en het geluid gaat gewoon door. Dan beginnen we te rennen. Helaas word ik drie keer geraakt in mijn been, dus ik kom op de grond terecht. Ik probeer weer op te staan, maar word onder de voet gelopen. De botten in mijn linkerbeen zijn gebroken en verbrijzeld. Ik kan geen kant meer op. Ik blijf liggen terwijl de rest over me heen loopt en wegvlucht."

Slachtoffer aanslag Orlando: ik kon geen kant meer op

Hij hoort het ene schot na het andere. Mensen schreeuwen om hulp.

Dan gaat schutter Omar Mateen een andere ruimte in en voelt Colon zich even wat veiliger. "Ik dacht dat ze nu de tijd hadden om hem uit te schakelen. Maar helaas hoor ik hem terugkomen. Hij beschiet iedereen die al op de grond ligt nog een keer om zeker te weten dat ze dood zijn."

Ik reageer niet en houd me dood.

Angel Colon

Dan komt het meest angstaanjagende moment voor Colon. "Ik zie dat hij het meisje naast me neerschiet. Ik denk: ik ben de volgende, ik ben er geweest."

Maar hij heeft een engeltje op zijn schouder. "Ik weet niet hoe, maar godzijdank mist hij mijn hoofd en schiet hij in mijn hand. Hij schiet nog een keer en raakt de zijkant van mijn heup. Ik reageer niet. Ik houd me dood."

'Hij schoot en ik hield mij dood'

Veel bloed

Nadat de politie Mateen had uitgeschakeld, wordt Colon door een politieman de bar uit gesleept. De vloer ligt bezaaid met glas, waardoor hij ook nog eens snijwonden oploopt. "Ik voel geen pijn, maar wel dat ik onder het bloed zit."

Colon wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog steeds is opgenomen. Hij is zijn artsen heel dankbaar. "Zonder jullie was ik hier niet meer geweest."

Angel Colon overleefde de aanslag op de homobar in Orlando

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl