Gerry Hamstra
NOS Voetbal

Heerenveen stelt Hamstra aan als technisch manager

Gerry Hamstra wordt per 1 juli technisch manager bij sc Heerenveen. Met zijn benoeming is het management van de Friezen weer compleet. De 45-jarige Groninger tekent voor drie seizoenen in het Abe Lenstra Stadion.

Hamstra is zeer content met zijn bestuurlijke overstap. "Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging. De visie en de missie van de club sluiten aan bij mijn ambities. Ik voel vertrouwen van de clubleiding en ben ervan overtuigd dat we hier met het juiste beleid weer mooie dingen kunnen laten zien."

Hamstra is oud-trainer van onder meer FC Emmen en de beloften van Vitesse. In Arnhem was hij ook hoofd jeugdopleiding.

Bestuurlijke onrust

Het afgelopen jaar is het op bestuurlijk vlak onrustig geweest in Heerenveen. In oktober 2015 stapte het voltallige bestuur op, waaronder de onder vuur liggende voorzitter Jelko van der Wiel. Kort daarvoor vertrok ook voorzitter Anne Hettinga van het stichtingsbestuur, omdat hij werd bedreigd door een deel van de Friese aanhang.

Hamstra volgt als technisch manager Hans Vonk op, van wie het contract bij Heerenveen niet werd verlengd. Vonk was na het opstappen van het bestuur op interim-basis werkzaam voor de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl