v.l.n.r. Kristie Boogert, Jasper Boks en Maarten Wijffels aan de tafel van het Sportforum
NOS Sport

'Bertens moet absoluut naar de Olympische Spelen'

Kiki Bertens kan op elke ondergrond ver komen en ze moet zeker naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro gaan. Dat stellen de gasten van het wekelijkse Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Na haar fraaie optreden in Parijs heeft Bertens zich af moeten melden voor het WTA-toernooi in Rosmalen. Ze heeft een scheurtje in de kuitspier van haar linkerbeen.

Kristie Boogert: "Het is verschrikkelijk als je zo goed bezig bent en dan door een blessure wordt teruggeroepen. Je stelt jezelf en je team teleur en je weet dat je het toernooi teleurstelt."

Bertens liep de blessure op tijdens Roland Garros, waar ze in de halve eindstrijd werd uitgeschakeld door Serena Williams.

'Tegen Serena vier goede kuiten nodig'

Boogert: "We hadden het wel over de kuit van Kiki, maar tegen Serena heb je misschien wel vier goede kuiten nodig. Zij is zo ongelooflijk goed."

Maarten Wijffels: "Ook al had Bertens vier goede kuiten, dan nog had ze de eerste set niet gewonnen. Dat gevoel kreeg ik. Op de juiste momenten zag ik bij Serena iets meer geslepenheid en ervaring."

Jasper Boks: "Dat ben ik niet met je eens."

Boogert: "Het was inderdaad een dag dat je van Serena kon winnen, dat zeker."

Drie weken geleden was Bertens nog de mondiale nummer 89, maar dankzij haar WTA-titel in Nürnberg en halve eindstrijd in Parijs dringt ze voor het eerst door tot de top-30 van de wereldranglijst.

Daardoor heeft ze aan de kwalificatie-eis van het NOC*NSF voldaan om aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro mee te kunnen doen. Dat betreft het enkelspel. Er is ook een kans dat ze in Rio een koppel gaat vormen met Jean-Julien Rojer in het gemengd dubbelspel. Bertens zelf heeft nog niet besloten of ze meedoet.

'Bertens moet absoluut naar de Spelen'

Wijffels: "De Spelen? Dat moet ze meteen doen. Zo'n kans krijg je misschien maar een keer in je leven."

Boks: "Absoluut."

Boogert veroverde in 2000 olympisch zilver in het damesdubbelspel met Miriam Oremans.

"Dat is zo'n unieke ervaring. Daar ben je met alle beste sporters van de wereld. Iedereen kijkt elkaar aan, want iedereen is een held. Dat is echt mega inspirerend. Maar nu vallen de Spelen echt rot, zo vlak voor de US Open."

Moet Kiki Bertens meedoen aan de Olympische Spelen?

Boks: "Grandslams staan in het tennis wel hoger aangeschreven dan de Spelen."

Boogert: "Ja en nee. Dat wordt wel vaak geroepen, maar vooral in Nederland."

Wijffels: "Kan ze geen afweging maken en kiezen voor het toernooi waar ze de meeste kans heeft?"

Boogert: "Bij tennis is dat heel moeilijk."

Wijffels: "Maar qua ondergrond?"

Boks: "Met deze service en forehand kan Bertens op elke ondergrond ver komen."

Miriam Oremans (l) en Kristie Boogert met olympisch zilver in 2000

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl