Een emotionele Kiki Bertens op Roland Garros
NOS Sport

Bertens niet in actie op Rosmalen wegens scheur in kuitspier

Kiki Bertens heeft zich af moeten melden voor het WTA-toernooi in Rosmalen. De Nederlandse tennisster, die tot de halve finales van Roland Garros reikte, heeft een scheurtje in de kuitspier van haar linkerbeen. Dat bleek uit een MRI-scan.

De 24-jarige Bertens verloor op Roland Garros in de halve finales van de Amerikaanse Serena Williams. De speelster uit Wateringen had eerder in het toernooi de blessure opgelopen. De blessure verergerde na de kwartfinales en het was in eerste instantie zelfs twijfelachtig of ze in de halve eindstrijd wel in actie zou komen.

Wimbledon

Bertens moet twee tot drie weken rust houden. Het is daardoor onduidelijk of ze op tijd fit is voor Wimbledon, dat op 27 juni begint. Vanwege haar goede prestatie op Roland Garros heeft ze een geplaatste status op het derde grandslamtoernooi van het jaar.

Toernooidirecteur: sneu voor Bertens

Toernooidirecteur Marcel Hunze van Rosmalen ziet de publiekslieveling wegvallen. "Voor ons toernooi en voor haar is dit absoluut een heel slecht bericht", reageert Hunze. "Kiki heeft natuurlijk de afgelopen weken veel losgemaakt bij het Nederlandse publiek met haar fantastische prestatie."

Bertens komt morgen toch naar Rosmalen. "Ze zal zich laten zien aan het publiek, maar we willen haar uiteraard graag zien spelen en dat gaat helaas niet gebeuren. Het is sneu voor haar. Ze baalt er dan ook flink van", aldus Hunze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl