Januari 2015: opnieuw raakt Strootman geblesseerd
NOS Voetbal

Strootman zal voortaan 'iets slimmer zijn, maar geen duel schuwen'

Sinds 2014 werd het leven van Kevin Strootman getekend door blessureleed en tegenslagen, maar hij heeft de misère eindelijk achter zich gelaten. De middenvelder die vóór het noodlot toesloeg te boek stond als een van de pijlers van Oranje is inmiddels hersteld, maakte begin mei zijn rentree bij AS Roma en kan zich deze week tevens weer profileren als lid van het Nederlands elftal.

'Moeilijke momenten gehad'

Voor de 26-jarige Strootman markeert de terugkeer bij de selectie voor het Nederlands elftal het einde van een lange en zware periode. "Ik heb moeilijke momenten gehad", erkent hij. "Soms vraag je je af of het wel gaat lukken om terug te komen en je oude niveau te halen. Als een training niet goed gaat bijvoorbeeld, of als je met de beloften traint en zelfs dan moeite hebt met het niveau."

Strootman: ik had moeite met het niveau van het beloftenteam

Strootman was mentaal echter niet stuk te krijgen. "Ik had focus en een doel. Ik wilde zowel bij Roma als bij het Nederlands elftal terugkeren. Na de blessures werd de drang nog groter om iedereen te laten zien dat ik toch weer mijn oude niveau kon halen. Ik ben heel blij dat ik nu bij het Nederlands elftal zit. Ik zie het als een bonus."

Bondscoach Danny Blind is enthousiast over het wederzien met de Nederlandse Romein. "Strootman is een topspeler, die ons team qua karakter en persoonlijkheid nodig heeft", aldus de keurmeester.

Andere speelstijl

Hoewel de doktoren hem geheel fit hebben verklaard en de eerste wedstrijden goed zijn verlopen, zal 'de knie' nooit helemaal uit zijn gedachten verdwijnen, erkent Strootman.

Wetende dat het bewuste gewricht altijd zijn achilleshiel zal blijven, zal Strootman naar eigen zeggen zijn speelstijl 'in details' moeten aanpassen. "Af en toe moet ik misschien iets slimmer zijn, geen onnodig risico opzoeken. Maar de duels zal ik nooit schuwen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl