Kevin Strootman stond half augustus bij de presentatie op het veld
NOS Voetbal

'Strootman nog bijna een jaar langs de kant'

Kevin Strootman heeft opnieuw een zware tegenslag te verwerken. Volgens de Italiaanse media moet de middenvelder van AS Roma voor de derde keer aan zijn linkerknie geopereerd worden en staat hij waarschijnlijk bijna nog een jaar langs de kant.

Op 9 maart 2014 raakte hij voor het eerst geblesseerd aan zijn knie in de competitiewedstrijd tegen Napoli. Een paar dagen eerder had hij in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk ook al last van zijn linkerknie gekregen. In het AMC in Amsterdam werd hij aan zijn linkerknie geholpen door de specialisten Van Dijk en Kerkhoffs.

Begin november vorig jaar maakte hij zijn rentree. Maar niet voor lang, want op 30 januari dit jaar raakte hij in het competitieduel tegen Fiorentina weer geblesseerd. Er volgde een tweede operatie. Opnieuw in Amsterdam.

Het herstel duurde lang. Te lang. Want volgens Italiaanse media zal Strootman binnenkort voor de derde keer geopereerd moeten worden aan zijn linkerknie.

'Fouten in Amsterdam'

Bronnen rond de club melden dat 'er fouten zijn gemaakt bij de eerste twee operaties in Amsterdam'. Daarom zal Strootman niet meer in Nederland, maar in Duitsland of Italië worden geopereerd. De ingreep zou zo gecompliceerd zijn dat er nu twee operaties voor nodig zijn. "Dat kost Strootman bijna een jaar", aldus de Italiaanse media.

In dat geval loopt Strootman zonder twijfel het Europees kampioenschap in Frankrijk mis. En dat terwijl hij door eerdere problemen aan hetzelfde gewricht ook al het wereldkampioenschap in Brazilië aan zich voorbij moest laten gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl