NOS Voetbal

Voor Jacobs en FC Twente is het alles of niets

Interim-directeur Jacobs zet vol in op kort geding

Interim-directeur van FC Twente Onno Jacobs is niet ingegaan op een speciaal aanbod van alle clubs op de vergadering betaald voetbal in Zeist. De clubs stelden Twente voor om het kort geding tegen de voorgenomen straf van de licentiecommissie in te trekken. Twente degradeert dan naar de Jupiler League, maar in ruil daarvoor boden de clubs aan om de Tukkers recht te laten houden op de huidige mediagelden.

“Het ontbreekt ons simpelweg aan tijd om dit voorstel goed te onderzoeken”, zegt Jacobs. “Wij moeten zo’n voorstel uitvoerig wegen. Maar belangrijker, we hebben gekozen voor de juridische weg richting het kort geding van aanstaande vrijdag.”

Er is nu een situatie ontstaan dat zowel de eredivisie als de eerste divisie Twente niet in de competitie wil. Op de vraag waar de club nu naartoe moet, is Jacobs duidelijk. “We moeten voetballen op het niveau waar we normaal gesproken sportief thuishoren. En dat is de eredivisie.”

“Er is maar één ding belangrijk en dat is duidelijkheid. Het duurt inmiddels lang genoeg”, gaat Jacobs verder. “Ik hoop dat er met het kort geding snel duidelijkheid is, zodat iedere club in ieder geval aan de toekomst kan werken. Dus op naar de rechtbank komende vrijdag.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl