Supporters van FC Twente
NOS Nieuws

FC Twente vreest financiële gevolgen van degradatie

De mogelijke degradatie van FC Twente naar de Jupiler League kan grote financiële gevolgen hebben voor de club. Sponsors haken mogelijk af en supporters blijven misschien weg als de club sportief een stap omlaag zet.

Interim-directeur Onno Jacobs wil daar snel duidelijkheid over, zei hij in een persconferentie over het voorstel van de KNVB om de club terug te zetten. "De precieze financiële gevolgen moeten zo snel mogelijk in kaart worden gebracht. De consequenties op dit vlak kunnen groot zijn."

Voornemen

Isolatiebedrijf Tonzon, een van de shirtsponsors van FC Twente, kan nog weinig zeggen over de gevolgen voor het sponsorcontract. "Wij zullen het plaatje opnieuw moeten bekijken. Het is moeilijk om op de zaken vooruit te lopen", zegt directeur Ton Willemsen.

Hij benadrukt dat de KNVB een voorstel heeft gedaan en dat er nog geen sprake is van een definitieve straf. "Het gaat om een voornemen. We hopen dat het allemaal op zijn pootjes terechtkomt en dat FC Twente mee mag blijven doen in de eredivisie. De club laat mooi voetbal zien."

Hoofdsponsor Webprint.nl is nog niet bereikbaar voor commentaar. Grolsch, een andere sponsor van de club, wil niet reageren.

We kijken wat we als gemeente kunnen doen om de club te ondersteunen.

Woordvoerder gemeente Enschede

Ook de gemeente Enschede is gebaat bij succesvolle resultaten van de club. "We hebben een gezamenlijk belang", zegt een woordvoerder. "Enerzijds een lening, anderzijds het belang voor de stad en de regio. Wij bekijken als gemeente wat wij kunnen doen om de club te ondersteunen."

De gemeente is teleurgesteld over het voorstel van de KNVB. "De club, de supporters, de sponsors en de gemeente hebben hard gewerkt aan een goede toekomst, ook al zijn er in het verleden ronduit slechte dingen gebeurd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl