Vertegenwoordigers van de supportersverenigingen van FC Twente verzamelen bij het stadion
NOS Nieuws

Teleurgestelde Twente-fans spreken van 'Zuid-Europese toestanden'

De supporters van FC Twente zijn vooral verbaasd en verdrietig over het voorstel van de KNVB om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League. De voetbalbond wil de club uit Enschede op deze manier straffen voor financieel wanbeleid.

"Dit is schrikken", zegt een van de tientallen supporters die kort na de verklaring van de voetbalbond naar het stadion van FC Twente zijn gekomen. "Ik voel meer verdriet dan boosheid. Maar dit gaat de club niet de kop kosten. We komen hier sterker uit."

Ook verbazing bij een andere supporter. "Dit is heel onwerkelijk. Dit zag ik niet aankomen." Hij is boos op de KNVB. "Dit maakt veel emoties los. Met de degradatie van FC Twente worden de supporters gestraft. Dat hoort niet."

"Dit is heel vreemd en niet uit te leggen", zegt Ufuk Ermis van supportersvereniging De Vriendenkring. "Wij dachten dat er twee opties waren: of de licentie wordt afgenomen en we gaan terug naar de tweede divisie, of we voldoen aan de eisen en we blijven in de eredivisie. Maar met deze sanctie voelt het alsof de regels opeens zijn veranderd. Dit zijn Zuid-Europese toestanden."

Supportersvereniging: we waren al gestraft

Volgens Ermis voldoet de club inmiddels aan alle eisen om in de eredivisie te mogen blijven. "Er zijn bestuurders opgestapt, er zijn boetes opgelegd en we hebben puntenaftrek gekregen. FC Twente heeft wat ons betreft geen andere optie dan een advocaat in de arm te nemen en dit voor de rechter te brengen. Laat de KNVB maar uitleggen hoe ze tot deze sanctie zijn gekomen."

Ondanks het onbegrip moeten de supporters nu het hoofd koel houden, vindt Ermis. "Wij moeten nu onze kop erbij houden en geen agressie tonen. Wij kunnen niet anders dan laten zien dat FC Twente bestaansrecht heeft in de eredivisie. Het afgelopen seizoen zaten we telkens met minstens 25.000 man in het stadion. Dat blijven we doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl