NOS Voetbal

Van Oostveen: Twente heeft andere clubs stelselmatig en langdurig belazerd

Reactie Bert van Oostveen

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, is van mening dat FC Twente de opgelegde straf van de licentiecommissie moet accepteren. Dat zei hij na afloop van de jaarlijkse vergadering betaald voetbal in Zeist. Daar was de kwestie rond Twente het belangrijkste onderwerp van gesprek. De licentiecommissie bepaalde vorige week dat de club uit Enschede wordt teruggezet naar de Jupiler League.

“Ik heb volledig begrip voor het besluit van de licentiecommissie. Alle clubs staan ook achter de straf”, aldus Van Oostveen. “FC Twente heeft de andere clubs stelselmatig en langdurig belazerd. De zaak is een dieptepunt voor de KNVB. Dit wil je als bestuurder niet meemaken. Je wilt een mooi slot van de competitie en dat wordt ons op deze manier ontnomen.”

Handreiking

De zeventien clubs zijn tot een gezamenlijk standpunt gekomen tijdens een overleg voorafgaand aan de jaarlijkse vergadering betaald voetbal van de KNVB. Die begon om 15.00 uur vanmiddag in Zeist en eindigde om 18.30 uur. Op de vergadering maakten de clubs duidelijk achter het besluit van de licentiecommissie te staan. Wel deden zij Twente een handreiking. Als de Tukkers het kort geding in zouden trekken, waren de clubs in ruil daarvoor bereid een deal te sluiten over de TV-gelden van volgend seizoen.

“Twente had de geste van de andere clubs, om hun mediagelden te waarborgen, aan moeten nemen”, gaat Van Oostveen verder. “Deze situatie is in niemands belang. Er is behoefte aan duidelijkheid. Maar om te stellen dat het een chaos is, gaat me te ver."

Timing

“De timing van dit alles is wel ongelukkig. Maar een ideaal moment hiervoor was er niet”, vervolgt Van Oostveen. “We moeten nu afwachten wat de burgerrechter besluit. 14 juni worden in ieder geval twee competitieopzetten gemaakt. Eén met Twente en één met De Graafschap. Wij zullen De Graafschap, waar we kunnen, helpen.”

De clubs hebben in ieder geval geadviseerd om volgend jaar tijdens de voorjaarsvergadering een reglementswijziging door te voeren die het voor de licentiecommissie mogelijk maakt om een club te laten degraderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl