Hoofdkwartier van Google in Parijs
NOS Nieuws

Inval belastingdienst bij Google in Parijs

De Franse politie heeft een inval gedaan in het hoofdkwartier van Google in Parijs, op verdenking van belastingfraude. Aan de inval deden zo'n 75 financiële rechercheurs en 25 informatie-deskundigen mee. Vijf onderzoeksrechters waren bij de inval aanwezig.

Politie en justitie willen nagaan of de vestiging van Google in Frankrijk een volledige belastingaangifte heeft gedaan.

Het ministerie van Financiën vermoedt een belastingschuld van 1,6 miljard euro van Google aan Frankrijk. Het onderzoek naar Google begon in de zomer van vorig jaar. Google zegt dat het volledig meewerkt met de Franse justitie en dat het aan al zijn belastingverplichtingen heeft voldaan.

Advertentiemarkt

De Fransen gaan naar Duits voorbeeld ook de gangen na van Facebook, Twitter en Google op de online-advertentiemarkt. Frankrijk en Duitsland doen onderzoek naar het opslaan en exploiteren van privé-gegevens door die bedrijven, waarmee ze met elkaar de slag aangaan om de advertentiemarkt.

Google ligt op belastinggebied ook al onder vuur in Italië en het Verenigd Koninkrijk. Italië heeft het bedrijf aangeslagen voor een terugbetaling van 225 miljoen dollar. De Britten hebben een regeling getroffen voor de betaling van 185 miljoen dollar, maar daarmee lijken de problemen voor Google daar nog lang niet voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl