Jordi Alba viert zijn goal tegen Sevilla
NOS Voetbal

Messi dirigeert Barça naar 28ste Copa del Rey

FC Barcelona heeft voor het tweede jaar op rij de Spaanse dubbel veroverd. De Catalanen waren in de finale van de Copa del Rey na verlenging met 2-0 te sterk voor Sevilla en pakten daarmee de 28ste beker in de historie. Jordi Alba brak de ban en Neymar besliste de wedstrijd. Bij beide goals zorgde Lionel Messi voor een fraaie assist.

Barça had het lang zwaar. Javier Mascherano kon vlak voor rust vertrekken toen hij de doorgebroken Franse spits Kevin Gameiro aan zijn shirt trok en vloerde. Na een uur raakten de Catalanen bovendien Luis Suárez kwijt met een blessure. Toch keerde het tij.

Messi de aangever

In blessuretijd moest ook Sevilla met tien man verder. Banega moest inrukken, na het neerhalen van de doorgebroken Neymar op de rand van het strafschopgebied. Met tien tegen tien trok Barça de zege in de verlenging snel naar zich toe.

Messi speelde zoals gebruikelijk een cruciale rol. Met een fluwelen pass door de lucht bediende hij Alba en de linksback promoveerde de prachtbal tot goal. Sevilla probeerde het daarna nog wel, maar toen Daniel Carriço met zijn tweede gele kaart ook naar de kant moest, was het klaar.

Neymar bepaalde daarna de eindstand op 2-0. Messi had dit keer een fraaie korte steekpass in huis.

  • AFP
    Lionel Messi (l) en Jordi Alba vieren de winnende goal in de bekerfinale
  • Pro Shots
    Lionel Messi in duel met Ever Banega
  • AFP
    Javier Mascherano werkt Kevin Gameiro naar de grond en krijgt rood
  • Pro Shots
    Lionel Messi (l) in duel met Grzegorz Krychowiak
  • AFP
    Luis Suárez verlaat geblesseerd het veld
  • AFP
    Ever Banega krijgt rood voor een overtreding op Neymar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl