Luis Suárez
NOS Voetbal

Bekerfinale voor Barça en Sevilla toetje op geslaagd seizoen

Uitgerekend in het stadion waar FC Barcelona vorige maand werd uitgeschakeld in de Champions League, kunnen de Catalanen het seizoen vanavond toch nog mooi afsluiten. In Vicente Calderón, het stadion van Atlético Madrid, speelt Barça vanavond de finale van de Copa de Rey tegen Sevilla.

Behalve het winnen van de Spaanse beker staat er niets meer op het spel in de finale. Beide ploegen hebben al een ticket voor de Champions League op zak. Barcelona omdat het landskampioen is geworden, Sevilla omdat het eerder deze week de Europa League won. De bekerfinale is een toetje op een voor twee ploegen al geslaagd seizoen.

  • AFP
    Sevilla wint de Europa League ten koste van Liverpool
  • ProShots
    Javier Mascherano op de tourbus met de trofee die hoort bij het landskampioenschap

Want ondanks de vroege uitschakeling in de Champions League zal Barcelona tevreden terugkijken op dit seizoen. De club kwam de voorjaarsdip van drie nederlagen op rij te boven en pakte op de slotdag de landstitel.

'Ze zullen niet vermoeid zijn'

Barcelona-trainer Luis Enrique gelooft niet dat de spelers van Sevilla de Europa League-finale nog in de benen hebben vanavond. "Ze hebben genoeg motivatie om die vermoeidheid te vergeten. Woensdag hebben ze de Europa League op een briljante manier gewonnen en nu is er de kans om een ongelofelijk belangrijke prijs te winnen."

"Ze zullen zelfs nog gevaarlijker zijn dan normaal omdat ze de Europa League gewonnen hebben", zegt Andrés Iniesta. "Ze zijn in de winning mood."

Van een onbelangrijk toetje wil de middenvelder niets weten. "Er is altijd druk, er zijn geen finales die je niet hoeft te winnen. We strijden het hele seizoen voor de prijzen en bij Barcelona moet je altijd willen winnen.

Iniesta houdt de Europese Super Cup omhoog na de 5-4 zege op Sevilla

Dit seizoen speelde Barcelona en Sevilla al drie keer tegen elkaar. In de competitie wonnen beide ploegen hun thuiswedstrijd met 2-1.

Half augustus ontmoetten beide ploegen elkaar in de strijd Europese Super Cup. Die wedstrijd verliep een stuk spectaculairder. Barcelona verspeelde in de tweede helft een 4-1 voorsprong om in de verlenging alsnog met 5-4 te winnen.

Barça-trainer Luis Enrique heeft wel een verklaring voor dat spektakelstuk. "Die wedstrijd om de Super Cup was vreemd, omdat er spelers op het veld stonden die nog maar één week aan het trainen waren. Er was daarom een fysiek probleem. Nu kunnen we aan het einde van de wedstrijd een niveau laten zien, dat we toen niet konden."

Ondanks plaats 7 de Champions League in

Ondanks het Europese succes komt Sevilla de laatste jaren in de Primera División niet verder dan de vijfde plaats. Dit jaar werd de ploeg zelfs zevende, een plaats die niet eens recht geeft op Europees voetbal.

Maar dankzij de Europa League-winst mag Sevilla volgend seizoen 'gewoon' Champions League spelen. Geen andere ploeg eindigde zo laag in de nationale competitie en mag toch naar het kampioenenbal.

"Twee finales in een week, dat komt natuurlijk niet zo vaak voor", zegt aanvoerder Jorge Andújar, beter bekend als 'Coke'. "Tegen Barcelona zullen we net zo hard lopen als tegen Liverpool."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl