NOS Nieuws

Benzine in delen Frankrijk raakt op

In delen van Frankrijk wordt het steeds lastiger om te tanken. Ongeveer 1500 benzinestations in het noordwesten worden getroffen door stakingen in de Franse oliesector. Een deel van de tankstations in Frankrijk krijgt daardoor minder of geen brandstof meer geleverd.

Het leidt tot lange wachtrijen voor de pomp. Veel mensen willen hun auto nog snel voltanken voordat er helemaal niet meer getankt kan worden. Een aantal benzinestations heeft nu al geen brandstof meer voorradig.

Rantsoen

In zeker tien departementen, vooral in Normandië en Bretagne, is de benzine al op rantsoen gezet. "Met je personenwagen mag je nog maar twintig of dertig liter tanken", vertelt correspondent Frank Renout. Volgens hem zijn de Fransen vooral bezorgd dat het nog veel langer gaat duren.

Medewerkers in de olie-industrie staken tegen de plannen van de regering om de arbeidsmarkt te liberaliseren. Het moet volgens die plannen onder meer voor werkgevers makkelijker worden om werknemers te ontslaan. Ook zou er minder geld mogen worden uitbetaald voor overuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl