Alle eerstedivisionisten zijn tegen de toetreding van FC Twente aan de Jupiler League
NOS VoetbalAangepast

Alle eerstedivisieclubs tegen deelname Twente aan Jupiler League

De clubs uit de eerste divisie maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League als de voorgenomen degradatie van de Enschedese club werkelijkheid wordt.

Dat hebben de clubs middels een gezamenlijke verklaring, die directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie voorlas na een bijeenkomst, laten weten. "De clubs vrezen dat Twente eenvoudig de titel zal binnenhalen en dat ze zelf om de kruimels spelen", liet een van de clubvertegenwoordigers na afloop weten.

De clubs uit de Jupiler League willen volgende week tijdens de algemene vergadering Betaald Voetbal toelichting en opheldering hebben over het voorgenomen besluit van de licentiecommissie van de KNVB om FC Twente wegens wanbeleid te laten degraderen.

Directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie

Werkwijze licentiecommissie

Ook zien de clubs uit eerste divisie voldoende aanleiding om in dezelfde vergadering de werkwijze van de licentiecommissie aan de kaak te stellen. De clubs weigeren de voorgestelde veranderingen in de manier van sanctioneren door de commissie te steunen.

"We zijn als Jupiler League verbijsterd over de inhoud en de timing van het naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de play-offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden clubs in de Jupiler League geraakt", staat er in de verklaring.

Voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles zei dat er tijdens de bijeenkomst van de clubs een felle discussie werd gevoerd. Lugt gaf eerder al aan dat hij van mening is dat clubs als Willem II en De Graafschap te veel voordeel zouden kunnen hebben van een eventuele degradatie van FC Twente. Hij is van mening dat de nummer twee van de Jupiler League - in dit geval VVV-Venlo - de plaats van Twente zou moeten innemen.

NAC-directeur Justin Goetzee sprak ook van pittige discussies. "Vooral over wat er gister nu precies is gebeurd, hoe we hier nu als clubs uit de Jupiler League tegenaan moeten kijken en wat we eventueel nog kunnen doen", zei Goetzee. "Natuurlijk was er boosheid over het proces en timing. Alles komt dan voorbij."

De KNVB maakte overigens vorige maand al bekend wat de sportieve gevolgen zouden zijn van het verdwijnen van FC Twente. De nummer 16 van de eredivisie, Willem II, zou in dat geval de opengevallen plaats van FC Twente innemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl