NOS Nieuws

President Mexico wil homohuwelijk legaliseren

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto wil het homohuwelijk legaliseren. Dat heeft hij bekendgemaakt op een bijeenkomst ter gelegenheid van de Dag tegen homofobie. Ook op zijn in regenboogkleuren uitgevoerde Twitter-account breekt Peña Nieto een lans voor het homohuwelijk.

In een aantal staten in Mexico mogen mannen al met mannen trouwen en vrouwen met vrouwen. Ook bepaalde het Hooggerechtshof vorig jaar dat regelgeving waarin het huwelijk is voorbehouden aan hetero's indruist tegen de grondwet.

President wil homohuwelijk in heel Mexico

Toch kunnen homo's in veel Mexicaanse staten nog geen wettig huwelijk sluiten. De president wil dat de grondwet en het burgerlijk wetboek worden aangepast zodat voortaan homo's in alle 31 Mexicaanse staten met elkaar in het huwelijk kunnen treden.

Vorige maand kwam Peña Nieto ook al met een voorstel dat ophef veroorzaakte in zijn traditioneel conservatieve land. Bij de VN in New York pleitte hij toen op een internationale drugstop voor de legalisering van wiet voor medische en wetenschappelijke doeleinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl