NOS Nieuws

Na ziektegolf op camping: met gierende banden naar huis!

'De kotsplekken liggen overal'

De Nederlandse bezoekers van camping Villatoile in de Belgische Ardennen zijn allemaal naar huis vertrokken. De camping bij Dinant moest worden ontruimd nadat er zo'n veertig mensen ziek waren geworden.

Zeven kinderen werden gisteravond opgenomen in het ziekenhuis. Zes daarvan zijn inmiddels weer naar huis. "De kotsplekken liggen hier overal", zegt een campinggast. "Het is verschrikkelijk." "Met gierende banden naar huis", lacht een andere teleurgestelde Nederlander.

Een groep Nederlandse vakantiegangers kampte vanochtend met een volle ziekenboeg. "Van onze groep van 21 bezoekers, zijn er ongeveer tien ziek geworden."

Water

Wat de oorzaak van de verschijnselen van een vergiftiging is, is nog niet duidelijk. "We werden gewaarschuwd dat we ons water moesten koken voor gebruik", vertelt een Nederlandse bezoeker. Een Belgische gast zegt dat het water voor bijna alles werd gebruikt. "Dit hebben we nog nooit gehad."

Er zijn vandaag monsters genomen van het water. De gemeente verwacht daarvan morgen de uitslag.

Eerder ziek

Vorige week werd de camping bezocht door een groep middelbare scholieren uit Heerenveen. Enkelen zouden ook ziek geworden zijn. Volgens de burgemeester van Dinant waren twee leerlingen al ziek voordat ze aankwamen op de camping.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl