Optreden met The Common Linnets
NOS Nieuws

'Flirttalent en charme zijn deze week Douwes grote troef'

  • Martijn van der Zande

    Verslaggever NOS op 3, Radio 1

  • Martijn van der Zande

    Verslaggever NOS op 3, Radio 1

"Eindelijk", zal Douwe Bob vanmorgen bij het opstaan hebben gedacht. Dit is de dag waar hij de afgelopen weken zo intens naartoe heeft geleefd. Vooral de afgelopen dagen moeten bijzonder zijn geweest voor de 23-jarige zanger. De hoeveelheid aandacht die hij naar zich toe wist te trekken is bewonderenswaardig.

Hij is iedere dag in zijn eigen bar te vinden, nippend aan verse gemberthee. Als er fans zijn, is hij nooit te beroerd een praatje met ze te maken. En op de foto gaan is ook geen enkel probleem. Hij heet alle journalisten persoonlijk van harte welkom en heeft meestal ook nog wel een complimentje paraat; "leuke naam", "mooi shirt", "wat zie je er goed uit vandaag".

De zanger heeft altijd een complimentje paraat

Het flirttalent en de charme van Douwe Bob zijn dan ook zijn grote troeven tijdens dit songfestival. Op allerlei manieren probeert hij zich op de kaart te zetten. Zo staat er backstage in de centrale ruimte bij de kleedkamers van Globe een pooltafel. Geschonken door Douwe Bob en uiteraard bestickerd met de Nederlandse vlag en de tekst Slow down.

Een andere slimme zet was het optreden van The Common Linnets. De net-niet-winnaars van het songfestival van 2014 kwamen woensdagavond naar de bar van Douwe Bob. Het werd zo druk dat twee optredens gegeven werden. De fans, maar zeker ook de internationale pers (en vooruit, de Nederlandse ook) smulden ervan.

Het optreden was gepland op de dag na Douwe Bobs halve finale. Het tekent zijn zelfverzekerdheid, want het was van tevoren natuurlijk niet duidelijk of Slow down de finale zou halen. Als hij de finale niet had gehaald, dan was het misschien leuk geweest voor de fans, maar had het verder weinig zin gehad.

Maar de verwachtingen werden waargemaakt en Douwe Bob haalde de finale. Alle ontlading die dat met zich meebracht kreeg de Nederlandse pers op dinsdagavond te horen. "Ik ben moe en wil alleen maar slapen."

  • Martijn van der Zande / NOS
    Taart en champagne
  • Martijn van der Zande / NOS
    Aan de gemberthee

De uurtjes rust deden Douwe Bob goed en woensdagochtend verscheen hij weer fris en fruitig in zijn eigen bar. Hij sneed taart aan, proostte met champagne en had weer voor iedereen een praatje. De fans die gekomen waren smulden ervan, "hij is zoooo leuk".

Douwe Bob gaat niet alleen met iedereen die wil op de foto, via de sociale media stuurt hij zelf ook veel foto's. In zijn blote kont terwijl hij een meer inspringt, in de sauna, met Abba-kimono, backstage, we krijgen het allemaal te zien.

Voor Douwe Bob voelt de trip naar Stockholm dan ook als een schoolreisje, dat benadrukt hij in ieder interview. Het team heeft onderling veel lol met elkaar en dat plezier spat er ook vanaf.

Maar denk niet dat ze hun missie niet serieus nemen. Ze benaderen deze wedstrijd alsof het topsport is en Douwe Bob weet precies wat hij doet. Een ander ding dat hij namelijk steevast benadrukt "eyes on the prize".

Hij is hier gekomen met één missie, vanavond eerste worden, want "in gedachten staat de trofee al op de schoorsteenmantel".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl