Douwe Bob tijdens de tweede generale repetitie
NOS NieuwsAangepast

Douwe Bob: we houden lekker the eyes on the prize

Bij de generale repetitie voor het Eurovisie Songfestival heeft Douwe Bob in zijn nummer Slow Down opnieuw een stilte laten vallen, net als dinsdag tijdens de halve finale. Vlak voor de onderbreking liep de zanger een plateau op voor het grote podium. Tijdens het stiltemoment spreidde hij zijn armen uit.

Douwe Bob repeteerde vandaag nog een keer voor de finale, maar dat was volgens hem eigenlijk niet nodig. "Vandaag namen we door wat we allang wisten."

Morgenavond staat Douwe Bob in de eindstrijd van het liedjesfestival. Maar ook vanavond moet hij aan de bak, samen met de andere 25 finalisten laat hij zijn nummer horen aan de vakjury.

Zijn relaxte houding komt naar eigen zeggen door de kracht van het nummer. "Ik ben heel blij met wat we hebben. Ik geloof heel erg in het less is more-ding."

Ook stilte in Slow Down bij generale repetitie

"Een soort schooluitje", noemt Douwe Bob zijn avontuur in Stockholm. "Ik heb zo'n leuke tijd hier. Ik ben met zo'n leuk team, het zijn allemaal mijn vrienden."

Hij maakt zich de dag voor de finale niet druk over zijn optreden. De muzikant is niet gespannen. "Dat word ik pas een kwartier van tevoren. We houden lekker the eyes on the prize, we komen maar met één doel en dat is die trofee meenemen."

"Mensen vergeten je echt niet als je vroeg aan de beurt bent"

De man achter de 'eenvoudige' act van van Douwe Bob is Hans Pannecoucke. Zijn naam zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar net als de afgelopen twee jaar bedacht de Vlaamse regisseur de Nederlandse podiumact. Ook het idee van de tien seconden stilte komt bij hem vandaan. Maar voor morgen heeft hij morgen iets anders in gedachten.

"Het Songfestival is geen theater. Het is geen uitgeschreven scenario zoals in een film. Elk concert is uniek, elk moment is uniek. Dus er is marge om nog iets te doen in het optreden. Het staat al vast wat we gaan doen, maar daar ga ik natuurlijk niks over zeggen. Dan is de fun er vanaf."

Ik ben waarschijnlijk die rare Belg die zegt: zet alles maar uit. En dan schrikken ze.

Regisseur Hans Pannecoucke

Pannecoucke staat bekend om zijn simpele, maar knusse acts. Pannecoucke bedacht de snelweg in het openingsshot van de Common Linnets en van de 26 camera's gebruikte hij er slechts één bij het optreden van de band van Ilse de Lange. "Alles is technisch mogelijk, maar ik wil juist alles uitzetten. Alles staat aan op zo'n festival, ieder trucje. En dan ben ik waarschijnlijk die rare Belg die zegt: zet alles maar uit. En dan schrikken ze."

Toch wordt ook Pannecoucke wel eens verrast. De 'stilte-truc' in de halve finale onderbrak Douwe Bob met een "Love you too babe". Dat Douwe dát zou zeggen, wist Pannecoucke ook niet. "Hij had wel een paar zinnetjes waar hij uit kon kiezen. Maar dat waren wel dingen die hij tijdens zijn carrière al eens op het podium tegen zijn publiek heeft gezegd. Het kan zijn dat hij morgen iets heel anders doet", zegt Pannecoucke glimlachend. "We hebben tien seconden om de wereld te verrassen."

Douwe Bob is morgen als derde aan de beurt, na zijn rivalen België en Tsjechië. Armenië is in de finale als laatste te zien en te horen.

Domtoren

Intussen loopt in Nederland de songfestivalkoorts ook nog wat verder op. De beiaardier van de Domtoren in Utrecht, Malgosia Fiebig, heeft Slow Down vanmorgen uitgevoerd op het carillon. Morgen, op de finaledag, doet ze dat nog een keer. Dat gebeurt om 11.00 uur.

Slow Down klinkt vanaf de Domtoren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl