Daraya wordt regelmatig gebombardeerd door het Syrische leger
NOS Nieuws

Hulpkonvooi voor Daraya omgekeerd

Een hulpkonvooi van het Rode Kruis mocht de Syrische stad Daraya niet in, ook al was er toestemming om hulpgoederen te brengen. Daraya is al drieënhalf jaar afgesloten van de buitenwereld doordat het Syrische leger de stad heeft omsingeld.

Eerder vandaag had het Rode Kruis aangekondigd dat het konvooi onderweg was. Daraya is een voorstad van de Syrische hoofdstad Damascus. Het zou de eerste hulp zijn voor dit gebied sinds 2012 volgens het Rode Kruis.

Het hoofd van de internationale afdeling van het Rode Kruis, Maranne Gasser, is diep teleurgesteld: "de inwoners hebben dringend hulp nodig. We hadden gehoopt dat dit een eerste stap in de goede richting zou zijn. Maar we kwamen er niet in en moesten uiteindelijk omkeren".

Hulp aan kinderen

Het hulpkonvooi bestond uit vijf vrachtwagens met medicijnen en babymelk. Hulpverleners waren ook van plan om kinderen te vaccineren en schoolspullen uit te delen.

Het Rode Kruis had met veel moeite toestemming gekregen voor de hulptransporten, vertelt Gasser. "Het is tragisch dat de hulpverlening nu onnodig is vertraagd. Als neutrale organisatie moeten wij hulp kunnen bieden. We dringen er bij de regering op aan om alsnog naar binnen te mogen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl