NOS VoetbalAangepast

De Boer: ik wil weer die beginnersgeest krijgen

De Boer: ik ben mentaal best moe

Frank de Boer acht het moment gekomen om te stoppen als hoofdtrainer van Ajax. "Ik heb altijd honderd procent gegeven, maar ik merk dat het mij steeds meer moeite is gaan kosten. Ik wil weer die beginnersgeest krijgen", licht hij tegenover NOS-verslaggever Joep Schreuder zijn vertrek toe.

De 45-jarige De Boer liep al langer rond met de gedachte om te stoppen bij de Amsterdammers. "Zelfs vorig jaar had ik dat al, maar ik besloot om door te gaan. Maar mentaal ben ik nu wel moe, ja."

Kost meer moeite

"Ik eis volle bak energie van mijn spelers, maar dat mogen ze ook van hun trainer verwachten. Als dat mij meer moeite kost, geef ik het stokje liever over", verklaart De Boer, die met Ajax tussen 2011 en 2014 vier keer kampioen werd.

De oud-international, die vijfenhalf jaar als hoofdtrainer bij Ajax op de bank zat, zegt nog niet te weten wat zijn toekomst brengt. "Het hangt puur van het moment af. Als er een interessante club komt, ga ik er misschien op in en anders gaan we de tank opladen."

Fantastische tijd

"Ik heb hier een fantastische tijd gehad", blikt De Boer terug op zijn periode bij Ajax. "Eerst als speler en de afgelopen tien jaar als trainer. Ik heb me bij de D1 en de A1 kunnen ontwikkelen. Ajax gaf mij daarna al snel de kans bij het eerste elftal en daar ben ik de club dankbaar voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl