Frank de Boer tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap
NOS Voetbal

Verdeeldheid binnen directie Ajax over De Boer

De klap van Doetinchem dendert nog na in Amsterdam. Hoe nu verder met Ajax? Zelfs de toekomst van trainer Frank de Boer staat ter discussie. De NOS weet uit betrouwbare bron dat er binnen de directie van Ajax, waarin onder anderen Edwin van der Sar en Marc Overmars zitting hebben, verdeeldheid heerst.

De ene directeur hoopt dat De Boer blijft, terwijl de ander zakelijker denkt en een goede afkoopsom bij vertrek ook prima vindt. Er is woensdag gesproken over De Boer, maar een beslissing is niet genomen. Drie opties liggen nog open: ontbinding van zijn tot 2017 lopende contract, verlenging en uitdienen van het contract.

In alle gevallen moet er onderhandeld worden, want de technische staf kan in de huidige samenstelling niet verder zonder dat er gesproken is. De reden hiervoor is de moeizame verhouding tussen assistenten Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull.

'De Boer hoe dan ook mee naar China'

Vrijdag vertrekt Ajax voor een oefentrip naar China en voor die tijd komt er meer duidelijkheid. Eén ding is volgens Van der Sar zeker. "De Boer gaat vrijdag gewoon mee naar China", verklaarde de voorzitter van het technisch hart tegen de NOS.

Om 17.15 uur verlieten Van der Sar, Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman en Overmars woensdag gezamenlijk sportpark De Toekomst. Frank de Boer liet zich niet zien. Zijn toekomst is nog ongewis. Er is interesse, hij weet zelf wat hij wil, maar in Amsterdam zijn ze voorlopig nog niet uitgesproken.

'Frank de Boer kijkt vooral naar de filosofie van een club'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl