Klay Thompson
NOS Sport

Golden State Warriors naar Conference-finale

Golden State Warriors heeft in de NBA de finale van de Western Conference bereikt. De regerend kampioen klopte in eigen huis Portland Trail Blazers met 125-121 en won daardoor de best-of-7-serie met 4-1.

De Warriors kregen de zege niet cadeau. Pas in het derde kwart kwamen ze voor de eerste keer op voorsprong (75-73). Portland bleef zijn huid duur verkopen, maar na een rake driepunter van Curry met 24,9 seconden op de klok (121-116) was het verzet van de bezoekers gebroken.

Stephen Curry en Klay Thompson waren de topschutters met respectievelijk 29 en 33 punten bij Golden State. In totaal stuurde coach Steve Kerr elf Warriors het veld in en zij kwamen allen tot scoren.

In Toronto brachten de Raptors de spanning in de play-offs van de Eastern Conference terug. Het vijfde duel met Miami Heat werd met 99-91 gewonnen door de thuisploeg. De stand in de best-of-7 is nu 3-2 in het voordeel van de Canadezen.

DeMar DeRozan was de grote man bij Toronto: de guard kwam tot 34 punten. Zijn collega Kyle Lowry liet zich ook niet onbetuigd met 25 punten. Aan de kant van Miami werd Dwyane Wade topscorer met 29 punten.

Cleveland Cavaliers plaatste zich maandag al voor de finale van de Eastern Conference.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl