LeBron James houdt zich niet in tegen Atlanta
NOS Sport

De Grote Drie verzekeren Cavs van Conference-finale

Cleveland Cavaliers heeft zich in de NBA ten koste van Atlanta Hawks met overmacht geplaatst voor de finale van de Eastern Conference, terwijl in de Western Conference de strijd tussen Oklahoma City Thunder en San Antonio Spurs gelijk opgaat.

Grote Drie

De Cavaliers wonnen na de eerste drie duels met de Hawks ook de vierde wedstrijd in de best-of-seven-serie: 100-99. Een ronde eerder in de play-offs bleven ze ook al ongeslagen tegen Detroit Pistons.

Kevin Love maakte tegen de Hawks 27 punten en LeBron James en Kyrie Irving allebei 21 punten. Vorig seizoen raakten Love en Irving geblesseerd in de play-offs en liep Cleveland de titel in de finale mis. Nu zijn De Grote Drie fit en in vorm.

Ook in vorm is Kevin Durant van Oklahoma. Met 41 punten leidde hij de Thunder naar een 111-97 thuiszege op San Antonio, waardoor de stand na vier wedstrijden gelijk is: 2-2.

In het vierde kwart maakte Durant zeventien punten, een meer dan alle spelers van de Spurs samen. Daarmee besliste hij de wedstrijd, want in het derde kwart ging San Antonio nog aan de leiding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl