Hevige teleurstelling bij Frank de Boer na het mislopen van de titel door Ajax
NOS VoetbalAangepast

Frank de Boer stopt als trainer van Ajax

Frank de Boer vertrekt als trainer van Ajax. Hij had weliswaar nog een contract tot en met volgend seizoen, maar heeft de directie laten weten zijn verbintenis niet te zullen uitdienen. De directie heeft ingestemd met zijn vertrek.

De Boer maakte dit hele seizoen nog af bij Ajax. Dat houdt in dat hij morgen ook met de selectie meegaat naar China voor een oefentrip.

Vandaag zal De Boer in een interview met NOS-verslaggever Joep Schreuder tekst en uitleg geven over zijn vertrek. Dat interview is onder andere te zien in het Sportjournaal van 18.45 uur op NPO 1 en in Nieuwsuur vanaf 22.00 uur op NPO 2.

Speculaties

Na het mislopen van de titel, door het 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap afgelopen weekend, werd er volop gespeculeerd over de positie van De Boer. De trainer liet eerder al weten dat dat resultaat geen invloed had op zijn besluit. Sterker nog, hij vertelde twee dagen voor de wedstrijd dat hij zijn keuze al had gemaakt.

De Boer stond sinds december 2010 aan het roer in Amsterdam, als opvolger van de ontslagen Martin Jol. In zijn eerste wedstrijd zag De Boer Ajax met 2-0 winnen bij AC Milan. De Amsterdammers veroverden dat seizoen ook direct de landstitel.

Ook in 2012, 2013 en 2014 loodste De Boer Ajax naar het kampioenschap. In 2011 en 2014 was Ajax verliezend finalist in de strijd om de KNVB-beker.

Dit seizoen wilde Ajax de landstitel heroveren op PSV, maar die missie mislukte zondag jammerlijk in Doetinchem.

Grote teleurstelling De Boer in spelersbus Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl