NOS Voetbal

PSV'ers juichen te vroeg, maar krijgen toch gelijk

Spelers PSV juichen al terwijl Ajax nog bezig is

Het was een bizar tafereel in het stadion van PEC Zwolle. Veel PSV'ers renden uitzinnig van vreugde het veld over in de veronderstelling dat ze kampioen waren, maar dat waren ze nog helemaal niet. Trainer Phillip Cocu luisterde langs de kant ook nog gewoon naar de radio.

PSV moest wachten op het eindsignaal van Ajax, dat nog één doelpunt nodig had tegen De Graafschap om kampioen te worden. Terwijl de blessuretijd daar nog bezig was, kreeg een van de PSV'ers een berichtje dat het duel van Ajax afgelopen was.

Het was een appje

"Eén iemand ging rennen en de rest volgde", zei Jeroen Zoet. "Iemand appte. Maar uiteindelijk hebben we toch gelijk gekregen", zei Luuk de Jong, die er de humor wel van kon inzien.

Een aantal spelers hoorde pas ver na afloop dat ze te vroeg hadden gejuicht. "Oh, was het nog niet klaar? Dat wist ik niet", aldus Davy Pröpper. "Echt?", verbaasde ook Marco van Ginkel zich.

'Was Ajax nog bezig? Dat hoor ik nu pas'

Schalke 04 overkwam in 2001 hetzelfde, maar dan erger. De Duitse ploeg van Huub Stevens waande zich minutenlang kampioen (de supporters liepen al op het veld rond), toen Bayern München diep in de blessuretijd tóch nog scoorde tegen HSV en daarmee de titel voor de neus van Schalke 04 wegkaapte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl