NOS Voetbal

Dolgelukkige Simeone: het was alle pijn waard

Simeone: het was moeilijk, maar we hebben 't gered

Voor Atlético Madrid-trainer Diego Simeone was de slotfase tegen Bayern München in de Champions League "echt verschrikkelijk". Het werd de 46-jarige Argentijn tegen het einde allemaal even te veel en dus was er iemand van zijn eigen staf de klos.

Met nog enkele minuten te spelen wilde Simeone een extra verdediger in de strijd gooien, maar die wissel werd niet snel genoeg aangevraagd bij de arbitrage volgens de Argentijn. Zijn eigen teammanager moest dat met een flinke zet tegen de schouder bekopen.

Ondanks een 2-1 nederlaag plaatste Atlético zich voor de finale van de Champions League. "Het was moeilijk voor ons, maar we hebben het gered", reageerde Simeone na afloop. "Bayern zette ons zwaar onder druk en ze waren vooral in de eerste helft geweldig. Deze ploeg was de beste tegenstander die ik ooit heb getroffen in mijn carrière."

Antoine Griezmann (l) viert met Gabi de 1-1 tegen Bayern München

Ook aanvaller Antoine Griezmann, die het belangrijke uitdoelpunt maakte voor Atlético, vond Bayern erg goed spelen. "We zijn dolgelukkig. Het was een loodzware wedstrijd tegen een geweldige tegenstander. Bayern was eigenlijk beter."

"We hebben pijn geleden in deze wedstrijd", vertelde Simeone na afloop. "Maar, het was de pijn waard. De vreugde over de plaatsing voor de finale vergoedt alles."

Feest in de finale

Atlético, dat in de finale speelt tegen de winnaar van Real Madrid-Manchester City, schakelde in de kwartfinales FC Barcelona al uit. "We hebben nu twee van de drie beste teams van de wereld uitgeschakeld", aldus Simeone. "Hier hebben we de afgelopen jaren heel hard voor gewerkt."

Griezmann, die zijn negende Champions League-doelpunt maakte voor Atlético, heeft geen voorkeur voor een tegenstander in de finale. "Wij zijn voor niemand bang", aldus de Franse aanvaller. "We gaan er een feest van maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl