Spelers van Atletico vieren het bereiken van de Champions League-finale

Bayern komt nét tekort in slopend gevecht met Atlético

Atlético Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League. Na de 1-0 zege in Spanje volstond - in opnieuw een boeiend duel - een 2-1 nederlaag bij Bayern München.

Na een kwartier aftasten kwam het duel in het vervolg lekker op gang. Het tempo ging de hoogte in en vooral de Madrilenen balanceerden op het randje van wat wel en niet mag. Atlético kreeg ook de eerste kans (Gabi stuitte op Manuel Neuer), maar in het vervolg nam Bayern het heft stevig in handen.

Na een half uur was het raak: uit een vrije trap schoot Xabi Alonso binnen via een Madrileens been, waardoor doelman Jan Oblak kansloos was. De balende Sloveen haalde even later zijn gram bij een penalty van Thomas Müller, die hij knap keerde.

Diego Simeone en Pep Guardiola

Bayern stapte na rust zelfverzekerd het veld op. Dat vertrouwen liep tien minuten later echter een krasje op: de tot dan toe onzichtbare Antoine Griezmann snelde op het randje van buitenspel naar Neuer en scoorde bekwaam in de korte hoek.

De Madrilenen konden nu het spelletje spelen dat ze zo goed beheersen, maar de Duitsers raakten niet in paniek van de voor hen opgetrokken Spaanse muur. Robert Lewandowski kopte de 2-1 binnen, waarna Bayern nog vijftien minuten had om de 3-1 te maken.

Niet veel later kreeg Atlético echter de uitgelezen mogelijkheid om het duel te beslissen, maar ook de inzet van Torres vanaf de penaltystip werd gekeerd. Het slotoffensief stond vervolgens bol van de spanning, maar dit keer sloegen de Duitser niet toe in de slotfase.