Saúl Níguez van Atlético Madrid viert zijn doelpunt tegen Bayern München
NOS Voetbal

Solo Saúl bezorgt Atlético kleine zege op Bayern

Atlético Madrid heeft het eerste duel met Bayern München in de halve finales van de Champions League gewonnen. In Spanje werd het 1-0 voor de ploeg die in de achtste finales zich pas in de penaltyreeks ontdeed van PSV.

Het hoge tempo en de enorme strijdlust, die vooral Atlético liet zien, waren de ingrediënten van een boeiende eerste helft. Bayern had het meeste balbezit, maar de Madrilenen stichtten het meeste gevaar met enkele scherpe counters.

Een daarvan zorgde al in de elfde minuut voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Saúl pingelde door de defensie van de Duitsers en plaatste de bal loepzuiver tegen de binnenkant van de tweede paal. Even later was Antoine Griezmann dicht bij de 2-0, maar hij stuitte op doelman Manuel Neuer.

Verwoestend

Bayern wist dat het anders moest en gooide er na rust een schepje bovenop. David Alaba zorgde voor het eerste gevaar met een verwoestende uithaal van meer dan dertig meter, die op de lat uiteenspatte.

Stukje bij beetje voerde Bayern de druk op en de kansen volgden via Javi Martinez en Robert Lewandowski. Zij scoorden echter niet, zodat coach Pep Guardiola zich genoodzaakt voelde Franck Ribéry en Thomas Müller van de bank te halen.

  • EPA
    Saúl viert zijn doelpunt met Koke
  • EPA
    Bayern München-trainer Pep Guardiola ziet het even niet meer zitten in het duel met Atlético
  • EPA
    Vicente Calderón is klaar voor de halve finale

Atlético wist zich lange tijd nauwelijks onder de druk vandaan te worstelen. Die ene keer dat dat wel lukte, was het echter direct levensgevaarlijk: Fernando Torres krulde de bal op de paal.

Met de 1-0 konden de mannen van coach Diego Simeone echter goed leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl