De arrestatie van de kleinzoon van Gerrit Jan Heijn werd in januari bekendgemaakt op een persconferentie
NOS Nieuws

Mogelijk 15 jaar cel voor Albert Heijn-telg op Bali

Djaï Heijn gaat in Indonesië maximaal vijftien jaar de cel in. Dat bleek tijdens de eerste zitting in zijn proces op Bali, waar de telg uit de Albert Heijn-familie terechtstaat in een drugszaak.

Heijn, die al een paar jaar spirituele trainingen geeft op Bali, werd in januari opgepakt. Een vriend had hem uit Spanje per post ruim 200 gram marihuana opgestuurd. Zelf zegt Heijn dat het ging om een kerstcadeau waar hij niet om had gevraagd.

Vandaag werd in de rechtszaal meer bekend over de aanklacht tegen Heijn, de zoon van spiritueel ondernemer Ronald Jan Heijn. "Bij deze aanklacht is er een maximumstraf van vijftien jaar", zegt correspondent Michel Maas. "Nu hangt het van de loop van het proces af of hij die gaat krijgen of een lagere straf."

Geen doodstraf

Indonesische rechters spreken ook weleens de doodstraf uit in drugszaken, maar daarvan is nu dus geen sprake. "De doodstraf wordt alleen geëist als er echt duidelijk sprake is van grootschalige verkoop van drugs en daarvoor is in dit geval geen enkel bewijs", zegt Maas.

Volgende week is er een nieuwe zitting in de zaak. Onduidelijk is nog wanneer de rechtbank uitspraak zal doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl