Marihuana
NOS Nieuws

Albert Heijn-telg vast op Bali na drugsvondst

Een telg uit de Albert Heijn-familie hangt een jarenlange celstraf boven het hoofd in Indonesië. Djaï Heijn, zoon van spiritueel ondernemer Ronald Jan Heijn, zit vast op verdenking van het bezit van drugs.

De 25-jarige Heijn, die op Bali woont, zou per post 224 gram marihuana opgestuurd hebben gekregen door een vriend. Het pakketje was verstuurd vanuit Spanje.

Djaï Heijn woont sinds 2013 in Indonesië. Hij geeft er spirituele trainingen.

Alles wat met drugs te maken heeft wordt uiterst serieus genomen.

Correspondent Michel Maas

Indonesië staat bekend om zijn strenge drugsbeleid. De wet kent er geen onderscheid tussen hard- en softdrugs. "Naar Nederlandse maatstaven gaat het niet om grote hoeveelheden drugs, maar dat ligt hier anders", zegt correspondent Michel Maas vanuit Jakarta.

"Alles wat met drugs te maken heeft wordt uiterst serieus genomen. Dat zag je ook aan de manier waarop hij werd voorgesteld, hij zat erbij alsof er een seriemoordenaar is opgepakt, gekleed in het oranje met een zwarte bivakmuts op zijn hoofd."

In Indonesië staan zware straffen op drugsbezit. "Alleen al het roken van een joint kan je een jaar celstraf opleveren", zegt Maas. Voor het bezit van drugs staat vijf tot twintig jaar, en als ook sprake is van drugssmokkel dan kan dat leiden tot levenslang of zelfs de doodstraf.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte en verleent consulaire bijstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl