NOS Nieuws

Eerste vooraf gekeurde obstacle run, en dat was maar goed ook

Obstacle runs zijn populair. De naam zegt het al, het zijn hardloop wedstrijden over een parcours met obstakels, zoals slootjes en muren. Doordat het om een relatief nieuw fenomeen gaat zijn er regelmatig incidenten waarbij mensen gewond raken.

De bond van obstacle runs, ORCA-Benelux, wil de veiligheid verbeteren en stuurt daarom inspecteurs naar een evenement als de organisatie daar om vraagt. Bij een race in Urk gebeurde dat vandaag voor het eerst.

Voor de wedstrijd ging inspecteur Jerry Jansen het parcours over. En toen bleek meteen dat dat niet voor niets was.

Veiligheidsinspecteur valt van hindernis

De kapotte sport is na de test snel gerepareerd. "We hebben er een nieuwe sport tussen gezet en met een lat het hele obstakel verstevigd, toen was het goed," zegt organisator Jacob Hoekstra.

De gebroken sport was het voornaamste probleem dat inspecteur Jerry Janssen tegenkwam. "Verder kwam ik vooral kleine dingen tegen. Zo heb ik ze geadviseerd een ander touw te gebruiken, omdat je je er aan kon snijden."

De organisator en de inspecteur zeggen dat ze veel geleerd hebben van de controle. "Deze eerste officiële controle vooraf is ons goed bevallen," zegt Janssen. Ook de run is verder goed verlopen. De ruim 300 deelnemers haalden allemaal zonder problemen de finish.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl