De supporters hadden op Facebook opgeroepen naar Des Indes te komen
NOS Nieuws

Boze ADO-supporters zoeken Wang maar worden weggejaagd

Zestig tot zeventig supporters van ADO Den Haag hebben zich vanavond verzameld in de buurt van Hotel Des Indes omdat ze kwaad zijn op Hui Wang, de grootaandeelhouder van de club. Wang zou in het hotel verblijven. Op Facebook hadden supporters opgeroepen naar het hotel te komen; ze eisten een gesprek met de Chinees.

De politie was in groten getale aanwezig om de orde te bewaren. De supporters zaten op een terras vlak bij het hotel. Toen ze richting het hotel wilden lopen, heeft de politie de groep uiteengedreven. Er is daarbij één supporter opgepakt omdat hij de politie beledigde.

Vandaag werd bekend dat Wang de directeur van ADO Den Haag, Jan Willem Wigt, per direct heeft ontslagen. Tevens maakte hij bekend dat oud-burgemeester Wim Deetman aantreedt als commissaris bij de voetbalclub.

ADO-supporter aangehouden bij hotel Wang

De fans zijn al langer boos vanwege het beleid van Wang. Gisteren kwamen ook al tientallen supporters bij elkaar, ze bezetten toen de hoofdingang van het stadion van ADO Den Haag.

ADO Den Haag verkeert in financiële moeilijkheden, ondanks de toezeggingen van Wang Hui. Die kwam begin deze maand met 2 van de beloofde 3,7 miljoen euro over de brug, maar dat is nog niet genoeg om bezuinigingen te voorkomen.

Volgens de directeur van hotel Des Indes staan de supporters vanavond op de verkeerde plek: "Wij hebben deze naam niet op de gastenlijst en ik heb ook geen andere naam waarvan ik denk dat het meneer Wang zou kunnen zijn", zei directeur Rem Bastiaens in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. "Ik vind het heel vervelend wat zich afspeelt, maar ik denk dat er hier heel weinig verhaal te halen is."

Politie op de been voor boze ADO-supporters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl