Wang Hui heeft eindelijk geld aan ADO betaald
NOS Voetbal

Eindelijk geld uit China voor ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een deel van het lang beloofde geld uit China eindelijk binnen. United Vansen, het bedrijf achter eigenaar Wang Hui, is zijn financiële verplichtingen dan toch nagekomen. ADO gaat nu snel een verzoek indienen bij de KNVB om weer in de veilige categorie 2 te komen.

Volgens de gemeente Den Haag heeft Wang twee miljoen overgemaakt. Eerder zei Wang dat hij 3,7 miljoen in de club wilde investeren.

Sportieve kansen

De reactie van Wang: "Ons zakelijk huwelijk kende een stroeve start maar door de goede overleggen die wij afgelopen maand hebben gehad, is duidelijk geworden dat wij samen verder gaan. Zowel zakelijk als sportief liggen er nog veel kansen in Nederland en China die wij moeten benutten. De basis voor een gezonde samenwerking is nu gelegd. Hopelijk kunnen wij nu in alle rust verder bouwen aan deze mooie voetbalclub."

Op de ADO-website toont directeur Jan Willem Wigt zich verheugd. "Ik ben blij dat United Vansen haar belofte nakomt en met ons meewerkt om uit te groeien tot een structureel gezonde Betaald Voetbal Organisatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl