Karim Benzema tijdens de vriendschappelijke interland tegen Armenië in oktober
NOS Voetbal

Benzema niet actief op EK in Frankrijk

Karim Benzema gaat niet naar het EK voetbal. De Franse spits meldt zelf op Twitter dat hij niet zal worden opgenomen in de selectie van Les Bleus, de gastheer van het toernooi.

Volgens een verklaring van de Franse voetbalbond is het een gezamenlijk besluit van de voorzitter en bondscoach Didier Deschamps. Benzema wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een poging tot chantage van ploeggenoot Mathieu Valbuena in een affaire rond een seksvideo.

'Een grote sporter moet een voorbeeld zijn'

Half maart sprak de Franse premier Valls zich al uit tegen een rentree van Benzema in de nationale voetbalploeg. "Er is wat mij betreft nog niet voldaan aan de voorwaarden voor een terugkeer van Benzema, aangezien er nog een onderzoek loopt", zei Valls destijds tegen de Franse radiozender RMC. "Een grote sporter moet een voorbeeld zijn voor de jeugd."

Bemiddeling

Olympique Lyon-speler Valbuena werd in juni 2015 gechanteerd met een seksvideo. Hij zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat de video openbaar zou worden gemaakt. Benzema wordt ervan verdacht te hebben bemiddeld voor de afpersers. Hij zou er bij Valbuena op hebben aangedrongen het bedrag over te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl