Karim Benzema tijdens de vriendschappelijke interland tegen Armenië in oktober
NOS Voetbal

Franse premier blijft tegen terugkeer Benzema

De Franse premier Manuel Valls heeft zich opnieuw uitgesproken tegen een terugkeer van Karim Benzema in de selectie van het nationale elftal. Benzema wordt verdacht van een poging tot chantage van ploeggenoot Mathieu Valbuena in een affaire rond een seksvideo.

De aanvaller van Real Madrid kreeg aanvankelijk ook een contactverbod met Valbuena opgelegd, maar dat werd vrijdag door een Franse rechter opgeheven. Daardoor is de weg weer vrij voor een terugkeer van Benzema in de Franse selectie.

Maar volgens premier Valls kan daar geen sprake van zijn. "Er is wat mij betreft nog niet voldaan aan de voorwaarden voor een terugkeer van Benzema, aangezien er nog een onderzoek loopt", zei Valls tegen de Franse radiozender RMC. "Een grote sporter moet een voorbeeld zijn voor de jeugd."

Benzema boos

Benzema reageerde via Twitter geërgerd op de uitspraak van de premier. "In twaalf seizoenen als professional: 541 wedstrijden gespeeld, 0 rode kaarten, 11 gele kaarten!!! En dan hebben sommigen het over mijn voorbeeldfunctie???"

De Franse premier Manuel Valls

Premier Valls zegt in het interview wel dat de uiteindelijke beslissing bij de Franse voetbalbond en bondscoach Didier Deschamps ligt. Deschamps heeft zich al uitgesproken voor een terugkeer van de Real Madrid-ster. "Ik wil bij het EK de beste spelers in mijn selectie hebben. Karim heeft een fout gemaakt, maar ik blijf bij mijn principe: ik verdedig al mijn spelers."

Voorzitter Noël Le Graët van de Franse bond heeft Benzema eerder uit de Franse selectie verbannen. Hij wil eerst een gesprek met beide spelers voor hij eventueel besluit dat Benzema mag terugkeren.

Donderdag maakt bondscoach Deschamps zijn voorlopige selectie bekend voor de vriendschappelijke interlands met Nederland en Rusland, later deze maand. De kans dat Benzema daarbij zit, is klein: de aanvaller kampt met een hamstringblessure.

Bemiddeling

Olympique Lyon-speler Valbuena werd in juni gechanteerd met een seksvideo. Hij zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat de video openbaar zou worden gemaakt. Benzema wordt ervan verdacht te hebben bemiddeld voor de afpersers. Hij zou er bij Valbuena op hebben aangedrongen het bedrag over te maken.

Mathieu Valbuena in het shirt van het Franse elftal na een oefenduel tegen Zweden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl