NOS Sport

'Rotterdam had een dikke minuut sneller gewild'

Kadiks: hadden een dikke minuut sneller gewild

Er was een breed veld aan toplopers aangetrokken en de weersomstandigheden waren ideaal. Toch vielen de tijden tegen bij de 36ste editie van de marathon van Rotterdam, tot ongenoegen van directeur Mario Kadiks.

De Keniaan Marius Kipserem kwam na 2.06,11 met zijn handen in de lucht over de finish in de Coolsingel. "Dat is natuurlijk best een leuke tijd, maar wij hadden een dikke minuut sneller gewild. Zeker in deze omstandigheden", reageert Kadiks. Het parcoursrecord in Rotterdam staat op 2.04,27.

Favorieten vallen tegen

De directeur had meer verwacht van de topfavorieten Ayele Abshero, Tsegaye Kebede en John Mwangangi. Abshero en Kebede haakten al vroeg af, Mwangangi kon het tempo van de kopgroep al snel niet meer volgen.

Kadiks: "Dat valt wel tegen. We wilden een snelle en een spannende race. Dat laatste hebben we gekregen, maar snel was het niet. We zullen het deelnemersveld gaan evalueren."

Samenvatting marathon Rotterdam

'Vervelend voor Koen'

Koen Raymaekers haalde de Coolsingel niet. De 36-jarige Nederlander wilde in Rotterdam de olympische limiet van 2.11,00 lopen. Hij lag lange tijd uitstekend op schema, maar kreeg na 25 kilometer last van een kuit en stapte even later uit.

"Erg vervelend", aldus Kadiks. "Maar wat dat betreft is een marathon bruut en eerlijk. Als je toch niet helemaal fit aan de start komt, dan weet je dat zoiets kan gebeuren. Jammer genoeg overkwam het ook Koen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl