Mathew Haymen, met naast hem Tom Boonen
NOS Wielrennen

Dit had Hayman nooit voor mogelijk gehouden

Ruim een maand geleden brak hij zijn elleboog in de Omloop Het Nieuwsblad en vandaag zegevierde hij in Parijs-Roubaix, dat had Mathew Hayman nooit voor mogelijk gehouden.

"Nee, niet dit jaar. Helemaal niet", zei de Australiër in vloeiend Nederlands, nadat hij onder anderen Tom Boonen had geklopt in de sprint op de wielerbaan in Roubaix. Hayman reed in het verleden negen jaar voor Rabobank.

"Ik kwam hier zonder ambities. Ik durfde niet te dromen", vertelde Hayman. "Tot de laatste twee kilometer dacht ik: tweede worden achter Boonen is ook mooi. En toen kwam het allemaal weer samen en ging ik gewoon. Ik zat gewoon helemaal zonder stress."

Vlak voor de laatste bocht zette Hayman aan en hij werd niet meer achterhaald. "Ik heb vroeger op de baan gereden en het is heel moeilijk om iemand te passeren in de bocht. Maar toen dacht ik nog steeds: de eerste drie moet mogelijk zijn. Eerste, ik kan het niet geloven."

Boonens laatste?

Tom Boonen gaf de Australiër alle credits: "Ik heb er alles aan gedaan. Iedereen zat op zijn tandvlees. Ik zat even geblokkeerd in de laatste bocht en Hayman rijdt gewoon een goede sprint."

Was dit de Belg zijn laatste Parijs-Roubaix? "Ik ga een week op vakantie en daar ga ik eens goed nadenken."

Over een week weet Boonen meer over zijn toekomst

Een andere Belg, Sep Vanmarcke, reed in de slotfase alleen voor de kopgroep uit, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats.

"Ik dacht dat ik misschien wel vertrokken was. Ik pakte tien seconden, maar als de andere vier zo goed samenwerken kun je niet wegblijven. Ik heb misschien nog wel een paar jaar nodig om nog iets taaier te worden om nog een tandje bij te zetten."

Vanmarcke: ik dacht dat ik vertrokken was

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl