Vrachtwagens moeten sinds vrijdag een kastje hebben om over de Belgische tolwegen te mogen rijden
NOS Nieuws

Schultz: België coulant voor vrachtwagens zonder tolkastjes

België zal voorlopig coulant zijn voor vrachtwagenchauffeurs die buiten hun schuld om zonder kastje over de Belgische tolwegen rijden. Dat heeft de Belgische minister van Mobiliteit vanmorgen toegezegd tegen zijn Nederlandse collega Schultz.

Schultz is blij met de toezegging. De Belgische kilometerheffing leidde in Nederland tot veel onvrede. Sinds vrijdag moeten alle vrachtwagens een tolkastje aan boord hebben. Veel transportbedrijven zeggen dat ze de kastjes op tijd hadden besteld, maar nog niet hebben gekregen. Kastjes die waren bezorgd, bleken vaak niet te werken.

Transportorganisatie TLN (Transport en Logistiek Nederland) is blij met de inzet van de minister en is "zeer tevreden dat de Belgische overheid eindelijk begrip toont voor de problemen."

'Kostbare vertragingen'

Minister Schultz zegt dat ze de klachten heeft overgebracht en dat het goed is dat België voorlopig "rekening gaat houden met bedrijven die alles keurig en tijdig hebben voorbereid". "Ik hoop dat de problemen snel zijn verholpen, zodat er geen onnodige en kostbare vertragingen meer ontstaan voor de transportsector."

"Dit laat onverlet dat Nederland niet blij is met deze heffing", zegt Schultz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl